fbpx
FÅ HEM GRATIS KURSKATALOG

Isabella Jedlers Makeupartistutbildning

Satt och tänkte lite på min utbildning igår kände att det var dags att dela med sig av den, lite hur jag kände när jag valde skola, hur jag upplevde skolan och hur jag tänker efter skolan.

Varför valde jag just Makeupstudion Education?
Jo som många av er redan kanske visste har det här med makeup alltid varit en del av mig, likaså hår. Jag har varit en nörd när det kommer till allt med skönhet i princip. Som tidigare modell har man stött på många frisöker och makeup artister men för att vara ärlig har jag alltid tyckt att dem har varit KATASTROF. Ingen makeup artist har liksom gjort mig nöjd, framförallt har jag känt en brist i deras intresse. TILLS THAT ONE DAY när jag träffade min blivande lärare på ett modelljobb för Lensway, det var första gången jag blev nöjd och kände mig i trygga händer. Hon var professionell, duktig, brann för det och gjorde mig självsäker inför filmningen. Det var en student på Makeupstudion.

Hur gick det tillväga
Jag tog kontakt med skolan med lite frågor och fick ett samtal av rektorn då hon inkallade mig på ett möte. Där fick jag gå på en liten intervju angående hur jag var som person, vad jag förväntade mig av utbildningen, vad jag ville efter utbildningen osv. Dem är nämligen rätt hårda med vilka de tar in, och det gjorde mig riktigt glad. Framförallt dels för att de trodde på mig och ville ta in mig, men också för att det ser till att upprätthålla sitt rykte, för att de vet att det inte är någon idé att ta in en elev som inte brinner för det. För det finns så många tyvärr som tänker att makeup artist är ett “chill” jobb, men oj så fel man har då. Det är så mycket mer, mycket mer än jag förstod innan min utbildning, även om jag trodde det skulle vara tufft innan.

Utbildningen
Jag får ta och lägga upp en bild på kursplanen/schemat i ett uppdaterat inlägg snart så att ni kan få en klarare uppskattning av hur utbildningen är uppbyggd. Men iallafall, mycket grunder i början, så viktigt. Man får lära sig allt från start, gå igenom hur man sen kan jobba med det som egenföretagare och lära sig lite om sånt, priser, vad som passar för olika inriktningar såsom tv, foto, film, filter, bröllop, årtal, fest, vardag, fashion, fantasy, well ALLT. Man är så mångsidig efter en utbildning som denna. Den är lixom inte säljbaserad som många andra utbildningar där fokus snarare ligger mot konsumenterna än att faktiskt göra exakt det du är där för. Att leverera något bättre, att inte leverera nåt annat än ett jäkligt bra och hållbart resultat beroende på uppdrag.

Lärarna
HAR ÖGON I NACKEN haha, så denna utbildning är inget för dem som gillar att fuska haha. Det går inte. Här snackar vi alltid perfektion, du själv lär dig att se saker, detaljer på en helt annan nivå än man är van vid. Jag är en tjej som fått skyhögt självförtroende av vänner som alltid sagt att “jag är bäst” men så är det inte, redan tidigt i utbildningen förstår man hur lite man kunde hah, men det kan nog vara till en nackdel och fördel i ett sådant läge, för för mig var det lite som att lära en gammal hund att sitta, men det gick, det är jag sjukt tacksam över. Lärarna är så professionella! De tar hand om en, de vet vad man behöver, de peppar en och de ser allt, de är redo att ge allt för att du ska gå ifrån utbildningen med så mycket som möjligt.

Sminket
I skolan använder vi oss av .FÄRG och det är jag så glad över, sån kvalité och multi-användning. Det finns lixom inga gränser på det sminket. Det finns inte 70-11 olika produkter, det är lixom inte, 100 olika nyanser av brynskuggor, 9000 olika ögonskuggor utan det är ett perfekt utbud av ett bassortiment du själv kan skapa allt du behöver av för en annan typ av perfektion. För utbildningens skull och när det kommer till att arbeta med sminket professionellt finns det nog inget annat märke jag hellre skulle använda mig av. För när det kommer till allt för konsument-baserade produkter  så matchar man aldrig personen exakt, det finns olika nyanser men kanske inte perfekta nyanser. I .FÄRGs utbud har man faktiskt en helt annan chans till perfektion om man vill. Deras fetbaser ex består av 9 olika färger som man kan blanda för en perfekt färg med rätt undertoner osv, sen har de även mineral powder foundation, puder, concealers och mineralpuder. De har allt man behöver för allt i sitt utbud med andra ord. Perfekt som konsument och professionellt.

Helheten i efterhand
Finns inte en själ jag inte skulle rekommendera denna utbildning till, men man måste brinna för det, vara en positiv människa med mycket drivkraft och en jäklar anamma aldrig vilja ge upp. Jag känner mig säker på min sak såhär efter min utbildning med en bred kunskap i överkant. Om inte, så vet jag att jag såhär i efterhand alltid kan fråga någon av mina lärare om det är något jag undrar över eller behöver hjälp med. Jag är otroligt glad över att jag valde just Makeupstudion.

Speciellt tusen tack till min rektor, Birgitta Lagerholm för att du trodde på mig, och tusen tack till alla kunniga och duktiga lärare på skolan som aldrig gav upp på dragqueen-bella hahah. Åtminstone låtsades att aldrig ge upp haha. Ni är bäst.

KLICKA PÅ BILDEN NEDAN FÖR ATT LÄSA ISABELLAS INTERVJU FRÅN FÄRG MAGAZINE

BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X
BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X