fbpx
FÅ HEM GRATIS KURSKATALOG

VARFÖR VÄLJA DENNA MAKEUPSKOLA?

“Vi vet vad vi gör – våra elever lyckas i makeupbranschen”
Makeupskolan startades av Birgitta Lagerholm, själv makeupartist, med jobb bakom sig i Sverige, New York och Hollywood. Skolan rekommenderas av bl a Stockholmsgruppen – en av Nordens största modellagenturer och eleverna är kända för att bli framgångsrika. De har arbetat över hela världen med uppdragsgivare som: Elle, Marie Claire, Vogue, Versace, Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger, Cacharel och på Fashion Week i Stockholm, London, Paris och New York. Vi vet helt enkelt vad vi gör och det är med andra ord ingen slump att vi har så många bra recensioner på Reco eller så många likes, recensioner och följare på Facebook.

Våra framgångsrika elever
Vi är inte bara en skola som utbildar elev efter elev. Vi är en skola som utbildar elever som lyckas, som kommer någon vart. På riktigt. Det är vi väldigt stolta över! Vi har en mängd elever presenterade här på hemsidan som är riktigt framgångsrika. Läs om dem här.

Vi vet vad makeupbranschen kräver
Det är ingen slump att vi rekommenderas av så tunga aktörer som COSMOPOLITAN och en av Nordens största modellagenturer – Stockholmsgruppen. Eller att SVT och TV4 så ofta använder sig av våra elever till TVproduktioner som Körslaget, X-Factor och till och med Let’s Dance.

Portfolio
För att du ska kunna komma ut på arbetsmarknaden så snabbt som möjligt ingår alltid slutfotografering i slutet på varje kurs. Detta är början på din portfolio som är otroligt viktig att ha med sig när man söker nya jobb inom branschen. Fotograferingen utförs med modeller från STOCKHOLMSGRUPPEN, LIND MODELS, AVENUE MODELLER och SWEDEN MODELS.

Små klasser
Max 8st noggrant utvalda elever per klass. Är du en av dem som har blivit godkänd via vår antagningsintervju? Du bokar tid för din antagningsintervju på 08-640 79 01.

Kvalitetssäkrad och rekommenderad
Makeupstudion är medlem som makeupskola i makeupartisternas branschorganisation  SAHM. En organisation som arbetar för kvalitet och kriterier inom makeupartist- och hårstylistbranschen. Läs gärna våra många recensioner på Facebook och på Reco.se

Erfarenhet och lärare
Skolan har funnits sedan 1996 och våra lärare brinner för sitt yrke och är passionerat engagerade i dig som elev och din framgång. Läs mer om de olika lärarna under PERSONAL

Praktiker och jobb
Tack vare ett utbrett kontaktnät av olika samarbetspartners erbjuder vi dig som elev praktik inom allt från TV, reklam, tidningar och mode till shower, modevisningar och stora event. Vi kan skryta med att våra tidigare elever har gjort jobb för Stockholm-, Köpenhamn-, Gambia- och London Fashion Week. De har jobbat på Ellegalan, Kristallen, X-Factor, Körslaget och Let’s dance bland många andra för TV4, TV3, Kanal 5 och SVT. De har gjort fotograferingar för SOLO, Cosmopolitan, BON, Okej, VeckoRevyn, Amelia och många andra. Det går bra för våra elever!

Utländskt kontaktnät
Skolan arbetar hårt för att vi hela tiden ska utvidga vårt kontaktnät även internationellt. Elever har haft möjligheter att få göra praktik både i Köpenhamn, London, Sidney, Melbourne, Milano, Paris, Hollywood, New York och i Gambia.

Läroportal
Birgitta Lagerholm, som startade Makeupstudion, skrev boken Yrke: Makeupartist – en bok om hur man yrkesutbildar sig till makeupartist. Den används på närmare 100(!) olika stylistgymnasier över hela Sverige.

Nu har Makeupstudion dock lagt över allt material till en onlineportal som nu är fullproppad med alltifrån bokens skriftliga, uppdaterade material, till bilder, pictorials, tutorials, övningar, face charts och mood boards. Materialet uppdateras varje månad så det håller högsta klass och är alltid garanterat aktuellt.

Hygien
Vi har en otroligt strikt hygienpolicy som ska garantera att du aldrig kommer härifrån med Herpes eller ögoninfektioner.

Handlingsplan
Från oss går du inte bara med en gedigen makeupartistutbildning, utan också med en individanpassad handlingsplan som hjälper dig att förverkliga dina mål och din nya karriär. Vi satsar på din framtid!

Karriärfokus
Vi fokuserar oerhört mycket på hur du också ska förbereda ett jobb, agera på ett jobb, hur du ska bete dig för att knyta kontakter och sen även hur du ska söka jobb. Vidare sitter du ner med din lärare i enskilda samtal ett flertal gånger under din utbildning där läraren hjälper dig att coacha fram dina karriärsmål och en handlingsplan så att du vet exakt vad och hur du ska göra för att komma in i branschen när du är klar med din utbildning.

Du får också en mängd uppgifter utanför lektionstid som ska hjälpa din karriär framåt. Du kommer, som elev hos oss, också att gå ut och göra praktik. Det gör att du får chansen att träna dina kunskaper i skarpt läge ute på fotograferingar, på modevisningar, TVinspelningar och reklamfilmsinspelningar etc.

Kolla gärna vad andra makeupskolor kan erbjuda dig – Vi tål att jämföras!

 

BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X
BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X