fbpx
FÅ HEM GRATIS KURSKATALOG

VANLIGA FRÅGOR

Vad kul att du är intresserad av en makeupartistutbildning! Kanske har du hittat till oss på Makeupstudion efter en sökning på nätet och då har du säkert sett att du har en uppsjö av skolor att välja mellan. Hur vet du då att du väljer rätt? Nedan hittar du några frågor du bör ställa när du jämför mellan skolorna.

Varför ska jag välja den här skolan?
Våra elever blir framgångsrika och kommer någon vart.

Vi tar max 8 elever/klass.

Våra lärare brinner för det dom gör och vidareutbildar sig hela tiden.

Vi har riktigt tunga samarbetspartners och rekommenderas bland annat av Cosmopolitan och Stockholmsgruppen – en av Nordens största modellagenturer.

Vi är kvalitetssäkrade av SAHM – Swedish Association for Hair and Makeup.

Våra elever går ut med individuellt anpassade handlingsplaner för att komma igång med sin karriär direkt.

Vi har internationella kontakter för praktik i USA, England och Australien.

Är skolan kontrollerad och godkänd?
Ja! Vi är kvalitetssäkrade av SAHM – Swedish Association for Hair and Makeup.

Är skolan CSNberättigad
Nej.

Andra skolor marknadsför begreppet “Master Makeupartist” – Har ni det?
Nej! Detta är vilseledande reklam då “masterutbildning” är ett uttryck som används utav högskolor runt om i världen, inte bara i Sverige. För att läsa till master ska man ha genomgått en utbildningsperiod vid högskola som sedan följs av minst två års fördjupade studier. Ingen makeupartistskola i Sverige är idag godkänd som en högskola – Begreppet, kopplat till en makeupartistutbildning, är därför att betrakta som helt felaktigt och vilseledande!

Vilken bakgrund och utbildning har den som är ansvarig för skolan?
Vem som helst kan skriva på sin hemsida att den har mångårig erfarenhet från makeupbranschen men var noggrann här, när du jämför mellan skolorna! Vilken specifik erfarenhet och utbildning har den ansvarige i form av makeup OCH pedagogik? Du vill knappast lägga dina sparade pengar på någon, som i värsta fall är självutnämnd makeupartist! Grundaren för Makeupstudion Education, Birgitta Lagerholm, har bland annat varit en av de drivande krafterna för att ta fram ett gesällbrev för makeupartistyrket.
Läs mer om Birgitta här.

Vilka lärare kommer jag att ha?
Nöj dig inte med att en skola, utan att specifikt namnge, säger; Dina lärare är alla verksamma i branschen! För vad betyder egentligen det? Bara för att man arbetar som makeupartist betyder inte det per automatik att, man är lämplig som lärare! Läs mer om våra oerhört högt ställda krav på sina lärare här.

Vad kan jag jobba med efter avslutad utbildning?
Efter en utbildning på Makeupstudion Education kan du arbeta professionellt antingen som anställd eller som frilansande makeupartist inom följande områden:

Makeupstylistutbildning 1.0 samt Makeupartist och Hårstylist:
Skönhet – makeup för fest, bal och bröllop

Makeupstylist 2.0 samt Makeupartist och Hårstylist:
Reklam – annonsfotograferingar och film

Mode – fotograferingar för modereportage och catwalk

Trend – makeup för hårvisningar och inspirationskvällar för frisörer

Tidningar – porträttbilder för reportage samt bilder för redaktionellt bruk

TV- studioprogram, livesändningar, musikvideos samt dramaproduktioner

Du kommer att ha erhållit kunskap i försäljningsteknik och kundvård för att kunna arbeta bakom disk med kosmetikaförsäljning samt kunskap om hur man utbildar konsument i makeupteknik på kortare kurser.

Vilken pedagogik använder skolan?
Människor har olika inlärningskanaler och detta är något vi på Makeupstudion har tagit fasta på och byggt upp sin undervisning kring. Vi har inlärningssätt som passar alla! Alltså bör du ifrågasätta vilken pedagogik skolorna använder och vilken metodik som används vid eventuella konflikter. Vi arbetar med en blandning av instruktion och coaching, dvs PBL och hanterar konflikter utifrån UGLens principer. Läs gärna mer här.

Hur ser branschens framtid ut?
Se dig omkring och notera all reklam som fullkomligt sliter och drar i dig för att fånga din uppmärksamhet! Varje bild som innehåller en människa har en makeupartist sminkat! Nya TVkanaler dras igång, Internet och marknadsföringen därigenom exploderar. Branschen växer hela tiden men för att lyckas som makeupartist måste du vara beredd på att du mestadels kommer att frilansa. Det innebär att du hela tiden måste arbeta framåt för att få in nya jobb. Du måste helt enkelt vara duktig på attt nätverka, en fena på att marknadsföra dig själv, älska att träffa nya människor och uppskatta att hela tiden få jobba i nya miljöer. Har du dessa talanger och älskar allt som har med makeup att göra – då är den här branschen något för dig!

Vilka praktikmöjligheter erbjuder ni?
Med över 22 år i branschen har vi på Makeupstudion byggt upp ett stort kontaktnät där eleverna erbjuds olika former av praktiktillfällen och möjligheter att knyta unika kontakter. Tidigare elever har bland annat arbetat för:
Sveriges Television
TV3
TV4
Ellegalan
Nordisk Film
Titan Television
Baluba Television
Kanal 5
TV4+
Dagens Industri
Goldwell
Ikea
McDonalds
Paul Mitchell
Adidas
Aftonbladet
BröllopsGuiden
Marabou
SonyEricsson
Stockholms Modevecka
Fashion Week
Top Model of the World
Tommy Hilfiger
Salming Underwear
Versace
Cacharel
LÓreal
Lumene
Björn Axén
Farouk

Vilka utländska kontakter har ni?
Skolan arbetar hårt för att vi hela tiden ska utvidga vårt kontaktnät även internationellt. Elever har haft möjligheter att få göra praktik både i Köpenhamn, London, Sidney, Melbourne, Milano, Paris, Hollywood, New York och i Gambia.

Vilket material ingår?
I kursavgiften ingår en stor väska med mängder av produkter och penslar. Skolan kommer aldrig att försöka sälja på dig några extra produkter. Vidare ingår en tillgång till vår helt unika onlineportal fullproppad med textunderlag, bilder, facecharts, mood boards, tutorials och pictorials. Det ingår även moms, anmälningsavgift och en avslutande studiofotografering.

Hur gör jag när jag vill söka till era utbildningar?
Om du väljer att söka till en utbildning hos oss på Makeupstudion vill vi gärna träffa dig på ett personligt möte. Eftersom vi bara tar emot 8 elever per klass är det jätteviktigt att gruppsammansättningen blir bra och att du som elev känner dig trygg och nöjd med gruppen och lärarna. Dessutom tycker vi att det är en självklarhet för dig som elev att först få komma till skolan och respektive verksamhetschef innan du väljer att betala din anmälningsavgift. Se upp för skolor som bara uppmanar dig att skicka in en anmälningstalong samtidigt som du ska betala in en anmälningsavgift på flera tusen kronor. Det är inte seriöst! De åtta kursplatser som finns på Makeupstudion är hett eftertraktade så var ute i god tid när du vill boka in din kurs! Det händer naturligtvis ibland att vi får avhopp tätt inpå kursstarterna så ring alltid och kolla om det skulle råka ha kommit in en reservplats!

Oavsett om du är intresserad av att gå din utbildning i Stockholm, Göteborg eller i Malmö ringer du huvudkontoret i Stockholm för att boka ditt möte som sedan hålls på respektive skola eller i undantagsfall via telefon. Telefon: 08-640 79 01.

Vilka olika utbildningar har ni?
För aktuella kurser – klicka här

Hur sker betalningen?
Om du blir antagen till utbildningen kommer du att skriva ett kontrakt direkt efter mötet och då skall du inom en vecka efter skrivet kontrakt betala anmälningsavgiften (ingår i kurspriset). Om anmälningsavgiften är bokförd på skolans konto senast förfallodagen är du registrerad som elev. Resterande summa skall vara skolan tillhanda senast 1 månad innan kursstart.

Är mitt Diplom/Betyg internationellt gångbart?
Ja. Utbildningen är godkänd i enlighet med internationella kvalitetskrav. Detta betyder att du omedelbart efter avslutad utbildning kan söka dig vidare för att arbeta utomlands. På ditt betyg står det även klart och tydligt vilka ämnen du har läst. Vid behov finns det möjlighet för omtentor.

Vilken sorts garanti erbjuder vi?
Vi erbjuder dig en garanti på lärarledd extraundervisning om vi upplever att du halkar efter eller inte klarar dig riktigt så bra som vi och du hade hoppats på. Detta ökar elevens trygghet maximalt! Vi vill att du ska lyckas!

Hur kan jag finansiera min utbildning?
Vi rekommenderar att du vänder dig till vår samarbetspartner Humanfinans för fördelaktiga lånevillkor.

Hur ansöker jag?
Via antagningsintervju. Du skall behärska svenska flytande i tal och skrift. Avsteg avseende språkkraven kan göras då det gäller sökanden från Norge och Danmark. Inga förkunskaper krävs. Vi kräver att du är fullt frisk. Ring oss på 08-640 79 01 för att boka tid för en antagningsintervju.

Boende
Om du inte bor i någon av de städer som vi har utbildningen i kan det vara en bra idé att registrera dig för andrahandskontrakt på www.bostaddirekt.com – Där kan du hitta boende både i lägenhet, villa och som enskilt rum.
Du har även www.rentaroom.nu som har rum både i centrala Stockholm och som längst 30 min  med allmänna kommunikationer ifrån centrala Stockholm.

Naturligtvis ska du också kolla på www.blocket.se för privata annonser samt att vi även rekommenderar att du lägger ut en egen förfrågan där.

BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X
BEGÄR KURSKATALOG ELLER BOKA ETT STUDIEBESÖK/ANTAGNINGSINTERVJU
Fyll i formuläret nedan och glöm inte att kolla din skräppost om du inte får något svar. Normalt svarar vi på vardagar inom 24h.
Form is temporarily not available. Please visit our contact page.
X